HRONOLOŠKI PREGLED DEŠAVANJA  KMF"21.OKTOBAR" KRAGUJEVAC

 

PREDHODNA SEZONA 2012/2013. -  APRIL, MAJ,JUN,JUL 2013.

Trenirali smo u sali i na sportskom poligonu škole.Treninzi su ujutru od 8.00  do 9.30.Napravili smo seriju svakodnevnih treninga.Treniramo u jutarnjim terminima od 8 do 9.30.

Odigrali smo jednodnevni turnir u Badnjevcu.Na turnir smo vodili generaciju 2005.og godišta.Zadovoljni smo nastupom naših 12 učenika prvog razreda.Homogenost,drugarstvo,zabava,osmeh na licu dečaka i jednodnevno druženje.Odigrali smo četiri utakmice.Učenici su dali svoj maksimum.Fudbal nije bio jedini sadržaj - sličice,tapke,navijanje,dečije šale,druženje sa učenicima iz drugih klubova...Prvo odvajanje,igre na strani i samostalno odigrane utakmice, bez roditelja - novo iskustvo za naše najmladje učenike(2005).Treniramo u četvrtak u 19h.
Mini liga malog fudbala "Fudbal fest"
nedelja 9.jun 2013.

 9.30 Kmf"21.oktobar" - FK"Fitness" (2003.) 2:1

 10.15 Kmf"21.oktobar" - FK"Kraguj" (2005.) 1:4

Ovim utakmicama završili smo takmičenje.

Treniramo do kraja juna jer su kiše i idealni su uslovi za treninge u sali!U ponedeljak treniramo,u utorak smo na turniru u Badnjevcu sa ekipom 2005.

 ...............................................................................

Predhodno... četvrto kolo,UTAKMICE:
subota 1.jun 2013. stadion FK"Sušica"

11.00 ''Sv.Sava'' -  Kmf"21.oktobar"( drugi,treći razred 2003.) 3:3

11.30 Kmf"21.oktobar" - FK"Vašarište" (prvaci,2005.) 2:2

Rasplet i konačni plasmani ekipa biće u zadnjem kolu.Odlične utakmice i nastupi naših ekipa na ovom takmičenju.Posle ovog takmičenja, krajem juna meseca, kada budemo kompletni već imamo zakazan prijateljski susret sa školom fudbala koju vodi Aca Kovačević, selektor Srbije u futsalu.Igaće se u Beogradu, vodimo ekipu 2005. godišta.

..................................................................................................

Predhodno,treće kolo...

- prvaci (2005) Kmf"21.oktobar" - FK"Vašarište C" 10:0
- drugaci,trećaci (2003) Kmf"21.oktobar"- FK"Sušica'' 5:5

Odlična igra obe ekipe.

Mini liga malog fudbala "Fudbal fest" ... drugo kolo,UTAKMICE:

nedelja 12.maj 2013. stadion FK"Sušica"

drugaci i trećaci (2003) Kmf"21.oktobar"- FK"Kraguj" 1 : 0

prvaci (2005)  Kmf"21.oktobar" - FK"Apolon"  2 : 2

Sjajna utakmica malog fudbala prvaka(2005.) dva dečija spotska kluba.Publika je imala priliku da gleda utakmicu dve sjajne ekipe prvaka.

Svi dečaci su igrali odlično.Miša Ilić se razvija u odličnog golmana i dobio je najviše aplauza.To je dečko koji na svakom treningu brani do maksimuma i danas je odbranio dva penala i imao odlične izlaske i odbrane!Bogdan Vasković je još jednom pokazao da vodja ekipe ide maksimalno kad je najteže.Bogi je bio kapiten i pružio je još jednu svoju sjajnu partiju malog fudbala.Bravo za nastup svih dečaka u sivim dresovima i homogenost zadnje linije tima!

  Bogdan Vasković                          Miloš Ilić, golman

  Mini liga malog fudbala"Fudbal fest"...prvo kolo

 

Odličan nastup naše ekipe prvog razreda i pobeda nad ekipom vršnjaka FK"Vašarište".
Novi kvaliteti koje su naši prvaci uneli jesu: pas igra, dodavanje, nesebičnost, saradnja, dopunjavanje, asistencije...Dakle,homogenost tima u svim segmentima.Odlično slaganje dečaka i odlična atmosfera u klubu.Očekujemo povratak danas odsutnih Tadije i Dimitrija.
Miša je bio povredjen sinoć na treningu,jutros ga je boleo stomak, a došao je da brani!

Ova godina je samo početak stvaranja jedne izuzetno dobre ekipe malog fudbala koja će u predstojećem petogodišnjem ciklusu imati dobre rezultate na takmičenjima, ali je još bitniji zadatak odnegovati kod dečaka najmladjeg uzrasta niz osobina i navika na koje se bavljenje sportom neminovno poziva.Pred ovom ekipom prvaka(2005,2006) je lepa sportska budućnost, jer dečaci sport shvataju potpuno ispravano.

Pauziramo do početka škole, pa nastavljamo sa treninzima i takmičenjima.

..................................................................................................................

Kmf''21.oktobar'' je sa svojom najmladjom ekipom revijalno nastupao u finalnoj utakmici Kupa Srbije u malom fudbalu Kmf"Ekonomac"-Kmf"Marbo".Dečaci su imali priliku da igraju pred 1500 gledalaca u hali ''Jezero" u Kragujevcu i da pozdrave pobedu Kmf "Ekonomac" u finalnoj utakmici.

Kmf"21.oktobar" se priprema za takmičenje na otvorenim terenima"Fudbal fest".Mirno i polako koristimo ovaj period da ekipe učinimo homogenijim,kvalitetnijim...Ne postavljamo pred dečake veliki imperativ kada su pobede u pitanju, radimo uglavnom na individualnom napredovanju učenika, tehničkim elementima, prekidima, načinama iznošenja lopte.

Učestvujemo u mini ligi koja se igra od 27.aprila do 3.juna u kojoj učestvuje četrnaest sportskih klubova sa ekipama uzrasta od  2002. do 2005. godišta.

JANUAR,FEBRUAR,MART... 2013.

Kmf"21.oktobar" je zadovoljan nastupom svojih ekipa i prikazanim igrama dečaka u takmičenju''Mini maxi liga 2012/2013".

Pobede,porazi,osnovni elementi taktike,jednostavni tehnički elementi,početci i uklapanja najmlađih učenika koji su tek počeli da treniraju - bili su elementi koji su sastavni deo sporta,dečijeg naročito i koji su obeležili dešavanja ovog takmičenja.Zadovoljni smo postignutim rezultatima.Posebno smo zadovoljni priznanjem za Fer plej!Odigrali smo sezonu bez ijednog isključenja igrača,opomene igrača od strane sudije,kašnjenja ili odlaganja utakmice,prigovora...Dakle, sve naše ekipe,odnosno učenici su usvojili i praktično primenili sve predhodno naučene lekcije na treninzima - o sportu,drugarstvu,ponašanju sportista,pravilima i propozicijama malog fudbala,situacijama u malom fudbalu.

Na samom napredovanju u ovom sportu i ostalim dopunskim sportovima kojima se bavimo(atletika,gimnastika,plivanje,skijanje...)ostaje da se radi i tu su mogućnosti za napredovanje veliki,jer se radi o učenicima najmladjih uzrasta.Ovo je samo početak višegodišnjeg procesa stvaranja kvalitetnih ekipa,dobrih sportista,a pre svega kvalitetnih ličnosti Kmf"21.oktobar".Naredno takmičenje na kome učestvujemo je ''Fudbal fest'', u aprilu i maju na otvorenim terenima.

Predhodna utakmica:Druženje najmladjih članova dva prijateljska kluba,subota 16.mart u 11.00 sati, sala škole,prvaci(2005,2006) Kmf"21.oktobar"- FK"Apolon" 8 :8

Utakmice: nedelja 3.mart 2013. SC"Olimp"

"A"grupa(2005.) Kmf"21.oktobar"- FK"Junior" 6 : 0

Ova sezona je samo početak stvaranja jedne dobre ekipe malog fudbala koja će da pruža sjajne partije u budućnosti!

Stvaranje ekipe koja će igrati mali fudbal stila "Mungosa" iz 80tih,Srbe Stamenkovića,Ace Kovačevića,Zorana Karića i ostalih naših legendarnih igrača malog fudbla u Americi.

"Malofudbalski katanaćo"uspešno postavljen i izveden maksimalno dobro, bio je dovoljan da se pobedi favorizovana ekipa FK"Junior" iz Jagodine i to bez nekoliko naših ključnih igrača koji su na rekreativnoj nastavi.

"B"grupa(2003.) Kmf"21.oktobar" - FK"Fitness" 2 : 4

Dve nove pobede! Utakmice Mini maxi lige,subota 23.februar 2013.,SC"Olimp" Šumarice :

"A"grupa(prvaci):  Kmf"21.oktobar"- FK"Bubamara",Paraćin  7:2

"B" grupa(drugi,treći razred): Kmf"21.oktobar"- FK"Fitness" 4:3

Odlična igra svih učenika.Uspešan vikend za Kmf"21.oktobar"!

............................................................................................

Dinamična utakmica Mini maxi lige sa rezultatskim preokretom u drugom poluvremenu.Kmf"21.oktobar" je prvo poluvreme odigrao prema dogovoru i sa ostvarenim rezultatom 3:1.Početak drugog poluvremena doneo je pad u igri i rezultatski preokret.Konačan rezultat utakmice Kmf"21.oktobar"- FK"Apolon" 3:5.

Čestitamo drugarima i kolegama iz prijateljskog dečijeg sportskog kluba na zasluženoj pobedi!

Odlično primereno sportsko ponašanje i maksimalno zalaganje svih prvaka našeg kluba!Prvi poraz prvaka od kada su počeli da treniraju.Analize i ispravke pravićemo naknadno na treninzima.I porazi su sastavni deo sporta.

"A" grupa(prvaci,2005.) nedelja 17.februar 2013. u 10.30 SC"Olimp" Šumarice:

FK"Apolon4" - Kmf "21.oktobar" 5:3

.............................................................................................

Pobeda prvaka u Mini maxi ligi...Kmf"21.oktobar"- FK"Radnički" 2 : 1

Dečaci KMF"21.oktobar" su od tri odigrane utakmice ovoga vikenda, sve tri pobedili.Prvaci su u jednoj jako dinamičnoj utakmici pobedili vršnjake FK"Radnički" rezultatom 2:1.Izostanak nekoliko ključnih igrača prvog razreda našega kluba,zbog gripa, učinio je ovu utakmicu težom nego što smo očekivali...

Trećaci su pobedili ekipu FK"Apolon" rezultatom 5:0.U jučerašnjoj utakmici naši trećaci su ostvarili pobedu nad ekipom FK"Viola" Despotovac rezultatom 3:1.
Sve u svemu,uspešan vikend je iza nas.
Siva boja je dominirala ovoga vikenda,kada je mali fudbal u pitanju.
Model,uzori,stil ?Mungosi iz 80tih,Falkao,Stamenković...Slo
bodan stil malog fudbala.Prepuštanje improvizacijama do maksimuma bez sputavanja i ograničenja od strane trenera, a ipak u sistemu i formacijama koji su neophodni da bi tim funcionisao ispravno.

 

Nova pobeda"B" grupe...Kmf"21.oktobar"- FK"Viola" Despotovac 3 :1

Sjajna partija Kmf"21.oktobar",homogenost tima u svim segmentima igre i maksimalno zalaganje svih.Svi dogovori i planovi  su maksimalno realizovani.

Cela "B" grupa(2,3.razred) sutra dolazi na debi utakmicu prvaka Kmf"21.oktobar"u "Mini maxi ligi" u 15.30h.

------------------------------------------------------------------------------

Kmf"21.oktobar" je, posle pauze tokom zimskog raspusta, počeo sa treninzima 17.januara 2013.Termini treninga su isti kao u prvom polugodištu.

Početkom februara počinje takmičenje Mini maxi liga.

Naši prvaci od sledećeg vikenda ulaze u ligaško takmičenje Mini maxi liga.Iza nas je pet meseci kontinuiranog treninga.Za to vreme odigrali smo šest utakmica sa sledećim sportskim klubovima:Apolon,Fitnes,Radnički,Arsenal,Kraguj.

Ekipa 2003. godišta Kmf"21.oktobar" nastavlja učešće u ovom takmičenju. Nedelja 3.februar 2013. SC"Olimp" Šumarice.

Kmf"21.oktobar"- FK"Apolon" 2:0. Maksimalno zalaganje svih učenika i dinamična utakmica malog fudbala.

   

........................................................................................

NOVEMBAR,DECEMBAR 2012. Mini maxi liga.

Kmf"21.oktobar" je prijavio za ovo takmičenje učenike drugog i trećeg razreda.Utakmice se igraju vikendom u SC"Olimp" u Šumaricama.Na sajtu će predhodno biti napisan datum,dan i termin odigravanja utakmice.

Ekipu prvog razreda prijavićemo za Mini maxi ligu,posle obavljene osnovne obuke,u februaru 2013.godine.Do početka Mini maxi lige,u naredna dva meseca, naši prvaci će igrati prijatelske utakmice sa SK"Fitnes",SK"Apolon4",FK"Radnički" i drugim dečijim sportskim klubovima.

UPIS NOVIH UČENIKA!

Klub upisuje učenike uzrasata od predškolskog(2006) do četvrtog razreda(2002).

Naši prvaci su prošli početnu obuku u prvom polugodištu,uspešno su odigrali četiri utakmice sa SK"Apolon",SK"Fitnes" i FK"Radnički".U planu je od februara 2013. kontinuirano takmičenje Mini maxi liga,vikendom u balon sali SC"Olimp" u Šumaricama.

nedelja 18.NOVEMBAR 2012. u 18h, sala Druge kragujevačke gimnazije -

PRVA UTAKMICA PRVAKA

FK"Apolon"- Kmf"21.oktobar"
  

DRUGA UTAKMICA PRVAKA! Kmf"21.oktobar"-FK"Apolon",dobra i dinamična igra najmladjih učenika(2005,2006 godišta) u prisustvu 50tak roditelja učenika dva prijateljska dečija sportska kluba.Subota 15. decembar 2012.sala OŠ"21.oktobar", 16.00h.

TREĆA UTAKMICA PRVAKA!

Učenici prvog razreda Kmf"21.oktobar" odigrali su, u prisustvu 30tak roditellja, prijateljsku utakmicu malog fudbala protiv drugrara,vršnjaka FK"Radnički".Dobra igra,maksimalno zalaganje svih učenika i aplauzi roditelja učenicima oba kluba obeležili su tok ove utakmice.

Sledećeg vikenda u planu je utakmica sa vršnjacima FK"Fitnes".Ove utakmice su priprema za takmičenje u Mini maxi ligi koje planiramo u drugom polugodištu,tačnije od februara 2013.godine.

ČETVRTA UTAKMICA PRVAKA!

Kmf"21.oktobar"- SK"Fitnes".Odlična utakmica prvaka.Maksimalno zalaganje svih dečaka i fer plej sportski odnos.Utakmicu je pratilo 50tak roditelja učenika dva prijateljska dečija sportska kluba.Nedelja 30.decembar 2012.

 

.............................................................................................

MINI MAXI LIGA :

nedelja 9.decembar 2012. u 9.00 FK"Sušica"- Kmf"21.oktobar"


Kmf"21.oktobar"- FK"Apolon"

 

 Kmf"21.oktobar"- Viola 2  2003.


    

......................................................................................................

PREDHODNA SEZONA 2011/2012.

JUN 2012.

15.jun 2012.god. KRAJ SEZONE 2011/2012.Diplome učenicima koji su u ovoj sezoni branili boje Kmf"21.oktobar" biće dodeljene na roditeljskom sastanku 28. juna 2012.godine.

SUBOTA 2.jun 2012. UTAKMICE -

u 10 sati  Kmf"21.oktobar"- SK"Apolon4" uzrast predšk.,1.,2. razred;

u 11 sati Kmf"21.oktobar" - SK"Apolon4" uzrast 3,4 razred;

Mesto - fiskulturna sala OŠ"21.oktobar"

Odličan nastup najmladjih učenika-predškolaca,prvaka...

Dva sata malog fudbala,dobra igra za ovaj uzrast učenika,maksimalno zalaganje svih učesnika i primereno sportsko ponašanje obeležili su susret dva prijateljska kluba-SK"Apolon4" i Kmf"21.oktobar".Odlični prvi takmičarski nastupi naših predškolaca i prvaka i trajna smernica kluba prema bazičnom fudbalu i Mini-maxi ligi.

.................................................................................................................................

MAJ  2012.

UTAKMICA: KMF"21.oktobar"- SK"Fitnes",nedelja 27.maj u 12.00,fiskulturna sala OŠ"21.oktobar".

Dva prijateljska kluba odigrala su 60 min. malog fudbala.Veliko zalaganje obe ekipe i dobar mali fudbal za ovaj uzrast učenika.

Sledećeg vikenda zakazana je utakmica dečaka uzrasta 3,4 razred sa SK"Apolon 4".

...............................................................................................................................

Revijalni nastup dečaka KMF"21.oktobar", petak 11.maj 2012.godine.


Igrala se poslednja utakmica završnog dela prvenstva Srbije u futsalu;

KMF"Ekonomac"- KMF"Smederevo".Dečaci KMF"21.oktobar" imali su priliku da se predstave prisutnoj publici u sportskoj hali "Jezero" u utakmici u kojoj je KMF"Ekonomac" zvanično postao prvak Srbije u futsalu u sezoni 2011/2012.            

APRIL 2012.

Predstoji završnica prvenstva Srbije u futsalu.Planiramo revijalni nastup u poluvremenu utakmice KMF"Ekonomac"- KMF"Marbo Intermezzo".Dečaci KMF"21.oktobar" imaće opet priliku da nastupe pred nekoliko hiljada ljubitelja malog fudbala koji će posmatrati ovu utakmicu.Nastup je planiran za petak 27.april 2012. u 19.00h,hala "Jezero" Kragujevac.

Revijalni nastup Kmf"21.oktobar" u poluvremenu utakmice Ekonomac-Marbo Intermezzo,27.april 2012.


FEBRUAR, MART 2012.

Uspešne igre u takmičenju Mini-maxi liga.Dobar nastup KMF"21.oktobar",primereno sportsko ponašanje i četiri uzastopne  pobede.Trajna orjentacija kluba je prema ovom takmičenju,turnirima u malom fudbalu i revijalnim utakmicama.


  

Kmf"21.oktobar"- FK "Polet",SC"Olimp"Šumarice,24.mart 2012.

SC"Olimp" Šumarice,Kmf"21.oktobar"- FK"Viola"Despotovac

SC"Kole Sport", Kmf"21.oktobar"- FK"Feniks"Majdanpek

 ...........................................................................................................

KMF"21.oktobar"- FK"Arsenal"... sat vremena malog fudbala, 25.02 2012.Drgarski odnos,fer plej i maksimalno zalaganje najmladjih učenika obeležili su dešavanje ove utakmice.

 

FEBRUAR,MART 2012...

 

"Mini-maxi liga",takmičenje u kome učestvujemo...

Četiri odlična nastupa Kmf"21.oktobar" i sve pobede.Primereno sportsko ponašanje,fer plej i maksimalno zalaganje svih učenika.

SC"Kole Sport,"Kmf"21.oktobar"-FK"Feniks"Majdanpek

SC"Olimp" Šumarice, Kmf"21.oktobar"- FK"Viola"Despotovac

SC"Olimp"Šumarice,Kmf"21.oktobar"- FK"Polet",24.mart 2012.

 

 


 ..................................................................................................

SUBOTA 4. februar 2012.,PRIJATELJSKE UTAKMICE:

Futsal,60 minuta malog fudbala: KMF"21.oktobar"- FK"Arsenal".Dobra igra najmladjih učenika.Pobednici,ovoga puta, bili su učenici KMF"21.oktobar".Fer plej, sportsko ponašanje,maksimalno zalaganje učenika.

KMF"21.oktobar" - SK"Fitnes"(3,4,5. razred)

Sat vremena kvalitetnog malog fudbala za ovaj uzrast učenika.

..............................................................................................................................

JANUAR 2012.

Početak polusezone,prvi treninzi...

Na prvom treningu naših prvaka, gost KMF"21.oktobar" bio je Vladimir Ranisavljević,golman Ekonomca i reprezentacije Srbije u futsalu koji je svojim odbranama gola dao veliki doprinos uspehu reprezentacije Srbije u nezaboravnim utakmicama EP sa Rusijom(4:3) i Španijom(1:1).

  
 

UTAKMICA NAJMLADJIH UČENIKA :

Povodom školske slave Svetog Save,odigrali smo prijateljsku utakmicu sa drugarima,vršnjacima iz FK"Arsenal".

"A"grupa(predškolci,prvi,drugi razred),subota 28.januar u 10.00 sati.


KMF"21.oktobar"- FK"Arsenal",60 min. malog fudbala,fer-plej sportsko ponašanje i dobra igra za ovaj uzrast učenika,obeležili su susret dva prijateljska kluba.Ovoga puta,pobednici utakmice bili su dečaci FK"Arsenal".       

...........................................................................................................................................

PRIJATELJSKA UTAKMICA : SK"Apolon"- KMF"21.oktobar",odigrana u subotu 21.januara 2012.godine

 

Dva sata kvalitetnog malog fudbala za ovaj uzrast učenika,odlični uslovi u sali Druge kragujevačke gimnazije ,maksimalno zalaganje svih učenika i fer plej sportsko ponašanje obeležili su susret dva kluba.

Dobra igra ekipe trećeg razreda.Odlična igra učenika 4. i 5. razreda.

Ideja o spajanju dečaka sa izraženim individualnim kvalitetom i talentom  za igru malog fudbala,pokazala se ispravnom.Ova ideja je jedino rešenje koje vodi ka putu da kragujevačka publika u skorijoj budućnosti gleda dečake iz Kragujevca na parketu hale"Jezero", kao što je skoro imala priliku da vidi ekipu Benfike i nekada legendarne beogradske "Mungose" koji su svojom "magičnom" igrom i slobodnim stilom malog fudbala vladali bivšom Jugoslavijom 80 tih godina.

Koliko je ova vizija realno zasnovana i ostvarljiva u našim uslovima KMF"21.oktobar" će razmotriti masimalno objektivno imajući u vidu sve realne činioce i okolnosti.

Već narednog vikenda planiramo sledeće utakmice.

............................................................

Poslednja utakmica ove godine kojom završavamo polusezonu:

uzrast 3,4. razred,subota 31.decembar 2011.11 sati,sala OŠ"21.oktobar"

KMF"21.oktobar"- SK"Apolon4"


Fer plej,maksimalno zalaganje i odličan mali fudbal za ovaj uzrast učenika.80minuta malog fudbala u fiskulturnoj sali škole za kraj polusezone,polugodišta i 2011.godine.

Utakmicu KMF"21.oktobar"- SK"Apolon4" posmatralo je dosta roditelja.U drugom delu januara gostujemo u sali Druge gimnazije,gde igramo protiv prijateljskog kluba "Apolon4".

............................................................

"Liga budućih šampiona",kraj jesenjeg dela takmičenja.    

U sredu,kada dobijemo konačne liste i statistike,kao i rezultat žalbe na utakmicu koju smo podneli,objavićemo konačne plasmane naših ekipa u jesenjem delu.

Treniramo do kraja polugodišta,zatim pravimo pauzu tokom zimskog raspusta.Treninge u sledećem polugodištu počinjemo u ponedeljak 16.januara 2012.godine.

"Liga budućih šampiona",mesto održavanja: balon sala"FK Šumadija 1903".Sponzor KMF"21.oktobar"Kragujevac,Cafe pizzeria"Rim"TC"Roda"Kragujevac

 ....................................................................

Ekipa 3. razreda igra u sivim dresovima,a ekipa 4. i 5. razreda u zelenim dresovima.

Ušli smo u ligaški sistem takmičenja u malom fudbalu,sa dve takmičarske ekipe, misleći da će nam on doneti čitav niz pozitivnih dešavanja.Takmičenje je donelo svoj kvalitet,ali i čitav niz manira preslikanih iz našeg loše postavljenog sistema velikog fudbala koji su evidentno prisutni i u malom fudbalu nižih uzrastnih kategorija.

Konkretno,ako sumiramo utiske i izvršimo analizu LBŠ, jasno dolazimo do sledećih zaključaka:

- takmičenje nosi svoj veliki kvalitet,ali i čitav niz loših propratnih elemenata koji je prisutan u našem loše postavljenom sistemu velikog fudbala,a koji je ušao i u mali fudbal najnižih uzrastnih kategorija (želja za pobedom kod trenera koji vode ekipe je toliko izražena da dovode i po dve godine starije učenike,čime ostvaruju svoje pogrešno postavljene ciljeve-ali i direktno utiču na bezbednost dečaka koji su u protivničkim ekipama i narušavaju regularnost i smisao samog takmičenja).

- sudjenje i temperaturni uslovi u samoj balon sali su nerešen problem organizatora takmičenja(igrali smo utakmice i na temp.-2 st.C)

- efektivno vreme učenika provedeno u igri je isuviše malo u poredjenju sa utakmicama malog fudbala koje igramo zadnjih nekoliko godina u sali škole

Sve ove godine,koncipirani smo kao klub bazičnog fudbala sa jasno postavljenim principima datim na  sajtu kao i na sajtu FSS,bazični fudbal.

Savršeno dobre uslove za treninge i utakmice imamo u sali škole.Takodje i odličnu saradnju sa još par klubova u gradu koji imaju isto.Već  uskoro,u pauzi prvenstva, vraćamo se utakmicama na parketu.

KMF"21.oktobar"planira revijalni nastup u poluvremenu utakmice KMF"Ekonomac"- KMF"Marbo".

KMF"21.oktobar" povući će najbolje moguće poteze za kvalitetno bavljenje malim fudbalom svojih učenika.

.........................................................

                                SEPTEMBAR 2011.

U septembru vršimo upis i formiramo grupe prema uzrastu učenika.Grupe će biti odvojene i treniraće u posebnim terminima.
 
"A" grupu čine učenici predšk. uzrasta  1. i 2. razreda,
"B" grupu čine učenici  3. i 4. razreda.
 Formiraćemo i "C" grupu učenika starijih razreda ukoliko dobijemo termine u sali za ovu grupu.
 
Treninzi će biti u fiskulturnoj sali škole "21.oktobar" u terminima:
 
Ponedeljak:         19h do 20h -  "A" grupa

Utorak :              19h do 20h  - "B" grupa

Četvrtak :           18h do 19h  "A" grupa i od 19h do 20h "B"grupa

Subota:               pre podne: od 10 do 11 "A" grupa i od 11 do 12 "B" grupa 

 


 

NAŠI PREDŠKOLCI,PRVACI...

Posle jednog polugodišta osnovne obuke predškolci i prvaci KMF"21.oktobar" odigrali su svoju prvu utakmicu protiv drugara,vršnjaka FK"Arsenal".60min. malog fudbala,odlično zalaganje i fer plej sportsko ponašanje,obeležili su utakmicu dva prijateljska kluba.Pobednici su bili dečaci  KMF"21.oktobar".

Posetite sajt FSS i upoznajte se sa pojmom BAZIČNI FUDBAL-www.fss.rs/sr/bazcniFudbal/oBazicnomFudbalu.html

KMF"21oktobar" je ispratio dešavanja medjunarodnih utamica u futsalu i već narednog dana odigrana je utakmica izmedju SK"Fitnes" i KMF"21.oktobar".Ovo je ujedno početak sezone kada je odigravanje utakmica u pitanju.

Ove godine planiramo učešće sa svoje dve ekipe u takmičenju "Rauch-Liga budućih šampiona".Organizator tamičenja (lige) je FK"Šumadija-1903,Kragujevac i Udruženje pedagoga fizičke kulture Kragujevca.

 

U subotu u 11 sati igramo trening utakmicu sa drugarima iz SK ''Apolon''.

KMF"21.oktobar" - SK"Apolon", 80min. malog fudbala. U sjajnoj,prijateljskoj atmosferi dečaci su pokazali odličnu igru za taj uzrast,maksimalno zalaganje i besprekorno sportsko ponašanje.Utakmica je bila izuzetno dinamčna.Uskoro gostujemo u sali Druge gimnazije gde igramo protiv prijateljskog kluba "Apolon".

OKTOBAR 2011.

Naredna utakmica: petak 19h, revijalni nastup u hali "Jezero" u poluvremenu utakmice KMF"Ekonomac"-KMF"Kolubara"Lazarevac

Predstojeće takmičenje je "Rauch-Liga budućih šampiona".Liga je u organizaciji FK"Šumadija-1903" i Udruženja pedagoga fizičke kulture Kragujevca.

KMF"21.oktobar" nastupa na ovom takmičenju sa svoje dve ekipe.

Sivu boju KMF"21.oktobar" braniće sledeći učenici ekipe trećeg  razreda:       

 

1.Ilija Vasiljević (golm.)                                                     

2.Sava Bačanin

3.Pavle Jovanović

4.Ilija Srećković                             

5.Djordje Jungić

6.Veljko Pantić

7.Janko Mojsilović

8.Pavle Antonijević   

9.Lazar Gavrilović

10.Aleksa Trifunović

11.Dušan Janjić

12.Lazar Lekić

13.Gligorije Dunić

14.Mihailo Luković

15.Petar Mitrović

16.Nikola Milojević

Ekipa četvrtog i petog razreda u predstojećoj sezoni igraće u sledećem sastavu:

 

1.Vladimir Babić (golm.)

2.Djordje Smolović

3.Ilija Marković

4.Stevan Milivojević

5.Filip Predojević

6.Branimir Jovanović

7.Samir Tahiri

8.Kosta Matović

9.Stefan Maksimović

10.Andrija Vasiljević (golm.)

11.Gligorije Dunjić

12.Sava Milovanović

13.Stanko Nikolić

14.Ognjen Marković

15.Nemanja Dimitrijević

Kako takmičenje bude išlo,pravićemo pomeranja kako bi došli do najboljih kombinacija kada su postave u pitanju.Svi učenici će uzeti učešće u takmičenju  ovog tzv. jesenjeg dela.Posle jesenjeg dela,sledi zimska pauza da bi se prvenstvo nastavilo u februaru sa još sedam utakmica prolećnog dela.Posle toga sledi play off, odnosno završnica lige.

Sve ovo vreme treninzi će se održavati redovno u ustaljenim terminima u sali OŠ"21.oktobar".Isto važi za prijateljske i revijalne utakmice.

Prve utakmice "Rauch-Lige budućih šampiona" igramo u subotu 22.oktobra u 9 sati u balon sali FK"Šumadija" na Bubnju.

Uspešan start "Lige budućih šampiona"...

Dobra igra,maksimalno zalaganje svih učenika,primereno sportsko ponašanje.Homogenost tima u svim segmentima, maksimalno ispunjena zaduženja svih učenika po pozicijama na kojima igraju.

Učenici OŠ"21.oktobar" su u prvom kolu ovog takmičenja postigli sledeće rezultate:

KMF"21.oktobar"- OŠ"Mirko Jovanović"   3:0    (treći razred)

KMF"21.oktobar" - OŠ"Vuk Karadžić"      4 :0    (četvrti razred)

Poraz ekipe četvrtog razreda 4:2 i pobeda ekipe trećeg razreda 4:1,rezultati su drugog kola "Lige budućih šamiona".Nizom  planiranih poteza,potrudićemo se da ekipu 4.razreda učinimo homogenijom, stabilnijom i dovedemo je do plej ofa.

Drugom pobedom u drugom kolu ekipa trećeg  razreda izašla je na vodeće mesto kategorije u kojoj se takmiči.

KMF"21.oktobar" se okreće predstojećim utakmicama.Na treninzima i kroz dijalog sa dečacima,potrudićemo se da svoju igru podignemo na jedan viši nivo za ovaj uzrast učenika.

 NOVEMBAR 2011.

Treća pobeda u trećem kolu učvrstila je vodeću poziciju ekipe trećeg razreda u svojoj kategoriji.Uspešne prve tzv. debitantske utakmice naših učenika prvog i drugog razreda(Bogdana,Veljka) takodje su obeležile dešavanja na poslednjim utakmicama u ovoj kategoriji.

Odlična igra ekipe četvrtog razreda.Utakmica u kojoj smo nastupili sa čak 5 učenika uzrasta trećeg razreda(Ilija S.Janko,Gliga,Lazar,Pavle) bila je model dobro postavljene igre i maksimalnog zalaganja svih dečaka.Utakmica je bila  dinamična i puna preokreta.

Kao klub bazičnog fudbala (www.fss.rs - BAZIČNI FUDBAL),držimo se osnovnih kodeksa u ovoj,kao i u svim predhodnim godinama rada sa učenicima.Rezultat ne postavljamo kao prioritet i imperativ, već smo okrenuti igri,tehničkim elementima,sportskom ponašanju,zabavi učenika koji tek ulaze u svet sporta...

Ušli smo sada u jedan takmičarski sistem i ostaćemo u njemu,dok klub bude smatrao da se i ostale ekipe drže unapred dogovorenih  principa.Pobednik  utakmice je ekipa OŠ"Mirko Jovanović",rezultat je bio 6:4.

Planiranim nizom poteza i dogovorom kroz dijalog sa učenicima,potrudićemo se da ekipu četvrtog razreda dovedemo do plej ofa.

Četvrto kolo lige...

Pobeda ekipe trećeg razreda učvrstila je vodeću poziciju na tabeli.Uspešna prva utamica, tzv. debi Veljka Pantovića.Ekipa četvrtog razreda izgubila je rezultatom 3:2.Odlična igra Branimira Jovanovića Brane, strelca dva gola.Dečaci su dali svoj maksimum, radna subota u školi bila je razlog nedolaska nekoliko učenika.

Peto kolo lige...

Derbi dve prvoplasirane ekipe u konkurenciji-treći razred,doneo je sjajnu utakmicu:

FK"Šumadija1903"-KMF"21.oktobar".Dečaci su dali svoj maksimum.Zasluženi pobednik utakmice je FK"Šumadija".KMF"21.oktobar"u ovoj konkurenciji planira ulazak  u plej of i uz nekoliko korekcija u igri i timu,borbu za prvo mesto u završnici takmičenja.Standardno dobre igre Ilije Srećkovića i Pavla Jovanovića.

Pobeda učenika četvrtog i petog razreda.Odlična utakmica.Povratak u tim i odlična igra Save Milovanovića, dobre igre Stevana Milivojevića i Ilije Markovića na pozicijama bekova,odlične odbrane oba golmana,Vlade i Andre.Brana Jovanović je ponovio svoje dobre nastupe i bio je strelac jednog gola.

KMF"21.oktobar" će dovesti ekipu ove konkurencije do plej ofa.

Šesto kolo lige...

Ekipa trećeg razreda u ovom kolu bila je slobodna.

Ekipa četvrtog razreda izgubila je minimalnim rezultatom od FK"Lokomotiva" iz Lapova.

KMF"21.oktobar" je koncipiran na principima bazičnog fudbala.Filozofija i principi bazičnog fudbala jasno su dati na sajtu FSS (www.fss.rs/sr/bazcniFudbal/oBazicnomFudbalu.html).

KMF"21.oktobar" će ispoštovati ovaj deo takmičenja,a zatim u pauzi doneti odluku  za dalje.Poslednje utakmice smo igrali na izuzetno niskim temperaturama, a samo pitanje sudjenja utakmica je takodje loše rešeno.Uz sve to u organizaciji takmičenja tek posle trećeg kola organizator je dao mogućnost nastupa učenika petog razreda(?)

Mi smo u startu dobili drugačiju informaciju i tim četvrtog razreda sastavili po tim informacijama koje smo dobili.Kako je vreme prolazilo došli smo u situaciju da menjamo čitavu ekipu starijom generacijom.To sada moramo da uradimo  "bezbolno"  jer imamo obavezu odgovornosti prema učenicima koji redovno treniraju i koji su u takmičenje ušli.

Propust organizatora su takodje i žalbe.Kontrola uzrasta igrača koji nastupaju treba po logici stvari da bude pre odigrane utakmice,a ne posle čitavog dešavanja.Žalbe posle utakmica se podnose na kvalitet i objektivnost sudjenja i eventualne ekcese koji su onemogućili normalan tok utakmice,ali nikako na poštovanje pravila o nastupima igrača.Svuda u svetu se tako radi,trebalo je samo preslikati i preneti model koji već postoji i koji je ispravan.

Savršeno dobre uslove za treninge i utakmice mi imamo u sali škole i već uskoro, vraćamo se tome.Takodje,imamo odličnu saradnju sa još par klubova u gradu koji imaju isto.

Turnirski,revijalni ili ligaški sistem takmičenja u narednom periodu-odluku o tome donećemo tokom zimske pauze.

Bazični fudbal podrazumeva animaciju dečaka sa ciljem da udju u pošteni svet sporta i odneguju čitav niz pozitivnih osobina ličnosti.Da bi se to izvelo potreban je postojan i uredjen sistem.

KMF"21.oktobar" će povući najbolje moguće poteze za kvalitetno bavljenje malim fudbalom.

DECEMBAR  2011.

Sedmo kolo lige...

Odličan nastup ekipe trećeg razreda,koja do sada ima samo jedan poraz i koja je drugoplasirana u svojoj kategoriji,nije bio dovoljan da se pobedi osmoplasirana ekipa na tabeli.

Razlog,konkretan:zadnja linija protivničke ekipe bila je uzrasta četvrtog i petog razreda.Nismo uložili žalbu,ali ekipu 3. razreda dovešćemo do završnice plej ofa.Imaćemo u vidu gest protivničke ekipe u narednoj polusezoni.

Osmo kolo lige...

Pobeda ekipe 4. i 5. razreda u utakmici sa OŠ"Treći kragujevački bataljon".Rezultat je bio 4:2 za KMF"21.oktobar".Svoj izraženi smisao za deo posla kojim se bavi u klubu pokazao je Janko Milovanović.

Sutra nam igra ekipa 3.razreda,koja je već visoko plasirana u svojoj kategoriji.I tu smo primorani da pravimo izvesna pomeranja,ali to ostavljamo za period zimske pauze...

Pobeda ekipe 3.razreda KMF"21.oktobar" u utakmici sa ekipom iz Rekovca, rezultatom 3:1 zadržala je visoku,drugu poziciju ekipe 3. razreda na tabeli u konkurenciji 12 ekipa koje se takmiče u ovoj uzrastnoj kategoriji.

KMF"21.oktobar" nizom planiranih poteza,dovešće obe svoje ekipe do plej ofa.Pomeranja smo prinudjeni da pravimo i situaciono da se snalazimo, jer smo u sistemu  koji je specifičan po mnogo čemu i u kome smo do sada naišli na dosta nepravdi i neregularnosti.Ni  na jednu nismo odgovorili žalbom,ali zato menjamo kurs,korigujemo timove i prilagodjavamo se.

Čekamo mirno drugi deo sezone(prolećni deo) u kome ćemo se još jednom sresti sa svim timovima.

Tek posle toga sledi takmičenje u plej ofu,koje donosi i završne plasmane.

Deveto kolo lige...

KMF"21oktobar" u konkurenciji 3. razreda igrao je nerešeno 1:1 sa FK"Šumadija 2".Strelac gola bio je Pavle Jovanović u zadnjim minutima utakmice.Ekipa trećeg razreda drži visoku poziciju u svojoj kategoriji.

KMF"21.oktobar",u konkurenciji 4,5. razred,pobedio je ekipu FK"Šumadija 2",rezultatom 2:0.Odlična igra i maksimalno zalaganje  svih učenika.

Homogene i skladno ukomponovane ekipe uspešno vodi Janko Milovanović.

Poslednje kolo jesenjeg dela lige ...

subota:

Ekipa 4,5.og razreda bila je nekompletna pa je u ovo kolo ušla u izmenjenom sastavu.Poraz rezultatom 3:0,prihvatamo razumno i objektivno.Dečaci su dali svoj maksimium.Ekipa SK"Fitnes"je bila pobedik ove utakmice.

Ekipa 3.razreda igrala je protiv ekipe FK"Lokomotiva"Lapovo.Rezultat je bio 2:1 za protivničku ekipu.Organizatoru lige podneli smo žalbu na regularnost,jer je u protivničkoj ekipi nastupio učenik 5.razreda,a ovo je konkurencija dečaka 3. razreda.Čekamo odgovor komisije i organizatora lige.Znaćemo odgovor vrlo brzo,jer već posle sutrašnjih utakmica dobijamo tabelu i statistiku celog jesenjeg dela lige.

nedelja:

Ekipa 4,5 razreda bila je nekompletna.Ekipa 3. razreda odigrala je dve utakmice.Jednu nerešeno 0:0,drugu je pobedila rezultatom 3:1.

Ovo je ujedno i kraj jesenjeg dela lige.

 

           ....................................................................

                                                 ARHIVA

                                        SEZONA 2010/2011. ... DEŠAVANJA

 Počinjemo novu sezonu u kojoj planiramo dosta treninga, utakmica, druženja...

I ove školske godine,kao i predhodne,generalni sponzor našeg kluba je Picerija"Rim" TC Roda, Kragujevac.Naši prijatelji iz Picerije "Rim "opremili su sve dečake sportskom opremom, a klub loptama za mali fudbal.

 

 

Prva utakmica ove godine izmedju KMF"21.oktobar" i FK " Radnički " odigrana je u subotu 23.oktobra.

Rezultat je bio 15:15.Učenici su u 90 minuta igre prikazali dobru igru malog fudbala i primereno sportsko ponašanje.

Druge dve utakmice između istih ekipa(KMF"21.oktobar" i FK"Radnički")  odigrane su u u četvrtak 28.oktobra.

Drugarstvo, fer plej i dobra igra malog fudbala za taj uzrast učenika, bile su karakteristike utakmica u kojima je učestvovalo 50 tak dečaka obe ekipe.

KMF"21.oktobar" se predstavio publici u Sportskoj hali "Jezero" svojim nastupom u revijalnom delu prvoligaške utakmice u futsalu KMF"Ekonomac",12. novembra 2010.godine.

KMF"21.oktobar" i SK"Fitnes" odigrali su 90 min. malog fudbala u subotu 20.novembra 2010. god.Odlično druženje i dobra igra malog fudbala za taj uzrast učenika bile su karakteristike ove utakmice.Pobednici su bili dečaci SK"Fitnes".Kao i uvek, učenici su se posle odigrane utakmice sportski pozdravili.Već u narednim vikendima očekuju nas  utakmice sa vršnjacima iz drugih sportskih klubova.                               

KMF"21.oktobar" je ispratio dešavanja medjunarodnih utakmica u futsalu održanih u Kragujevcu u novembru 2010.god.Dečaci su po prvi put imali priliku da vide u kakvom ambijentu se igra vrhunski evropski mali fudbal tzv. futsal. 

Kragujevačka publika,koja poznaje mali fudbal, posle nezaboravnog nastupa čuvenih "Mungosa"(protiv "TNT"a) iz 1984.godine i tog vremena malog fudbala u kome su pune hale  svojim majstorijama oduševljavali virtouzi ove  sportske igre: Srba Stamenković,Radovan Filipović,Zoran Karić,Aca Kovačević,Stanislav Karasi,Nebojša Vučićević,Branko Šegota kao i mnogi  široj javnosti manje poznati,anonimni  ali  veliki majstori malog fudbala ..., imala je priliku sada da vidi i jednu sjajnu ekipu Benfike koja poseduje jako izražen individualni kvalitet i homogenost tima u svim segmentima.

Ujedno, ovo je putokaz trenerima i analitičarima ove sportske igre koji ukazuje da industrijalizacija i šabloni koji ulaze u sve sportske igre,pa i u futsal, nikada neće moći da preuzmu primat nad talentom,duhom,maštom,tehnikom,improvizacijom,situacionim snalaženjem ... - jednom rečju, izraženim individualnim kvalitetom igrača.

KMF"Ekonomac" ima zaista dobru organizaciju kluba i razvojni put u današnjim siromašnim i ne tako masovnim ,kao nekada, dešavanjima futsala u Srbiji. U uslovima u kojima se ostali klubovi bore za golu egzistenciju,ovaj klub je uspeo da skoncentriše u svojim redovima gotovo sve najvrednije što Srbija ima u futsalu,skoro celu reprezentaciju Srbije.Uz to i dva internacionalca.Veliki entuzijazam i velika želja da se napravi jedna vrhunska ekipa u Kragujevcu je ovde više nego evidentna i lako uočljiva.I to je za svaku pohvalu.

Ipak,odnegovati i stvoriti ekipu sa vrhunskim stilom malog fudbala nije nimalo lako.Razlika izmedju poslušnog klubskog dodavača koji i kada dodje u situaciju da igra 1 na 1, odlaže loptu i nastavlja da se bespomučno kreće po  šablonima koji su mu zadati i majstora malog fudbala je velika.

Gore pobrojani igrači su imali izražen individualni kvalitet koji je proizilazio iz shvatanja,pristupa,strasti,entuzijazma,posvećenosti,svakodnevnog treniranja..da bi sportski uspeh i novac tek došli kao rezultat i nagrada tog kvaliteta.Nikako kao imperativ.Entuzijazam je bio u osnovi svega, majstori su vodili igru,na njihovim sposobnostima se igra zasnivala, a dodavači su odradjivali svoj deo posla.Jednog Vučićevića,Vignjevića,Stamenkovića,...gušiti i ne davati im mogućnost da pokažu svoju genijalnost , bilo je nezamislivo.Naprotiv, u to vreme na tome se potenciralo.Tako se  i danas radi u svetu sa igračima kao što su Falkao,Tatu(SAD),Rikardinjo,Betao,Manoel Tobias...

Logično je još i reći da KMF"Ekonomac" ima najveću zaslugu što su kragujevački ljubitelji malog fudbala imali mogućnost da uživo isprate dešavanja savremenog futsala u lepom sportskom ambijentu Sportske hale"Jezero" u Kragujevcu.

                                                      .................................................................................................

  

Povodom  školske slave Svetog Save odigrali smo prijateljsku utakmicu malog fudbala sa drugarima, vršnjacima iz OŠ"Svetozar Marković".Prijatelji našeg kluba - Picerija"Rim" TC Roda, Kragujevac, povodom ovog praznika, poklonili su učenicima kluba komplet dresova za trening.

 

SK"Fitnes " - KMF"21.oktobar ", prijateljska utakmica...

 

Prijateljska utakmica KMF"21.oktobar" i FK"Radnički" odigrana je u četvrtak 3.marta 2011. godine.

KMF"21.oktobar"- FK"Radnički" odigrali su 2.aprila 2011.god. 90min. malog fudbala u izuzetno lepoj atmosferi i drugarskom odnosu svih učesnika.

                                      

KMF"21.oktobar" - FK"Radnički"Kragujevac,9. aprila  2011.godine odigrali su 90 min. malog fudbala u sjajnoj atmosferi i primerenom sportskom ponašanju svih učenika.

                       

 

KMF"21.oktobar" nastupio je u revijalnom delu futsal utakmice KMF"Ekonomac"- KMF"Marbo".Dečaci su po prvi put imali priliku da igraju pred oko 2 000 navijača u hali "Jezero" u Kragujevcu.

 

                        

Već narednog dana, posle revijalnog nastupa u hali "Jezero", KMF"21.oktobar"je odigrao utakmicu sa SK"Fitnes".Odlična igra i primereno ponašanje obe ekipe kao i neizbežan sportski gest prijateljskog pozdravljanja na kraju utakmice, obeležili su ovaj susret dva prijateljska kluba.

KMF"21.oktobar" iz Kragujevca je nastupio u revijalnom delu poslednje utakmice ovogodišnjeg prvenstva Srbije u futsalu u kome je KMF"Ekonomac" iz Kragujevca osvojio prvo mesto.Dečaci su se primerenim ponašanjem, maksimalnim zalaganjem i manirima pravih sportista predstavili publici koja je bila prisutna u hali "Jezero" u Kragujevcu.

U subotu 29.maja 2011.godine odigrana je utakmica KMF"21.oktobar" i FK"Radnčki".90 minuta malog fudbala u fiskulturnoj sali OŠ"21.oktobar" izmedju dva prijateljska kluba posmatralo je dosta roditelja koji su na kraju utakmice aplauzom pozdravili igru i ponašanje  40 tak učenika obe ekipe.

U četvrtak 9.juna 2011.godine odigrana je utakmica KMF"21.oktobar"- SK"Fitnes".U prisustvu velikog broja roditelja, dečaci su odigrali 60 min. malog fudbala u lepoj , prijateljskoj atmosferi.Utakmica je imala dosta rezultatskih preokreta, a završena je rezultatom 9:9.Ovo je ujedno kraj sezone 2010/2011.

Zahvaljujemo se svojim prijateljima iz Picerije"Rim" TC Roda,Kragujevac koji su opremili sportskom opremom sve dečake KMF"21.oktobar" Kragujevac.


Veliki obim rada-20 treninga malog fudbala u mesecu u sezoni koja je trajala od septembra do juna,utakmice sa drugim školama i klubovima, revijalni nastupi u poluvremenu utakmica KMF"Ekonomac"Kragujevac,ispraćena dešavanja medjunarodnih utakmica u futsalu... bili su sadržaji koji su planirani i ostvareni u ovoj sezoni.Pored toga-karakteristike u radu sa dečacima koje smo i ranije negovali i na kojima uvek potenciramo jesu: edukacija,primereno sportsko ponašanje,prijateljski odnos, drugarstvo,fer plej, slobodan stil malog fudbala,ispravno shvatanje i pravilan pristup malom fudbalu...

Diplome svim dečacima,učenicima KMF"21.oktobar"Kragujevac za kraj sezone 2010/2011. biće uručene na roditeljskom sastanku 28.juna 2011.godine.

 

                             ...............................................................................................................................................

                                                                         ARHIVA

                                                          SEZONA 2009/2010. .... DEŠAVANJA

 

Takmičenje .... "Mc Doonalds street football liga 2010."

Cilj ovog takmiičenja je povezivanje i druženje dece iz različitih gradova Srbije, popularizacija i omasovljenje sporta, razvijanje fer-plej odnosa medju učenicima.U tradicionalnom takmičenju, koje se odigrava u 16 gradova Srbije učestvuju deca uzrasta od 10 godina.

Prema informacijama koje smo dobili ovo tradicionalno takmičenje ove godine u našem gradu neće biti organizovano.

Predhodno takmičenje ...

"Uskršnji turnir u malom fudbalu 2010."

 

Takmičenje je održano 27.i 28. marta u SC"Olimp" u Šumaricama.Učestvovali smo sa  tri ekipe -

ekipom drugog, trećeg i petog razreda.

U subotu 27. marta igrala je ekipa drugog razreda.

 

Ekipa prvog i drugog razreda OŠ"21.oktobar" dala je svoj maksimum.Učenici su primernim ponašanjem prema protivnicima,sudijama,publici i maksimalnim zalaganjem pokazali svoj ispravan odnos prema sportu, lojalnost školi koju pohadjaju i na najbolji mogući način predstavljali OŠ"21.oktobar".Jedan poraz i jedna pobeda doveli su nas na treće mesto grupe u kojoj smo bili, a u koju je činilo četri ekipe.Igra koju su dečaci pružili daće nam podstrek i motiv za još bolje igre u narednim vremenima.

Sivu boju OŠ"21. oktobar" branili su učenici prvog i drugog razreda naše škole :

13.Uroš       25.Smolović   21.Janko                              

16.Stefan     5.Pavle         72.Brana

17.Gliga       6.Ilija S.        24.Marko

18.Ilija         10.Vuk

19.Ogi          55.Mitar

20.Mihailo   15.Lazar

             ...........................................................................................................................................  

                                                                       

 Ekipu trećeg razreda činili su sledeći učenici :

 18. Ilija,27.Stanko,38.Savčić,24.Marko,72.Brana,20.Mihailo,10.Sava,

 16. Stefan,17.Gliga,5.Pavle,31.Vlada,55.Mitar,62.Vuk,25.Smolović,71.Ogi                                                                                              

Ekipa trećeg razreda naše škole bila je oslabljena nedolaskom ključnih igrača trećeg razreda koji su na rekreativnoj nastavi na Zlatiboru i igrača koji su trenutno bolesni.Posebno nam je žao što u ovoj kategoriji nismo odbranili prošlogodišnji tron prvoplasirane ekipe.Ekipu smo bili primorani da sastavimo od tek nekoliko učenika uzrasta trećeg razreda i većine mladjih dečaka - drugaka i prvaka koji su predhodni dan igrali dve teške utakmice u svojoj uzrastnoj kategoriji i bili donekle i umorni.Osvojili smo treće mesto, ali su učenici dali svoj maksimum i na odličan način predstavljali školu koju pohadjaju.Kvalitet koji posedujemo u ovoj uzrastnoj kategoriji bićemo u prilici da pokažemo već u maju masecu kada nam predstoji tradicionalni turnir u malom fudbalu -"McDoonalds street football league".

            ...................................................................................................................................

 

 Učenici petog razreda osvojili su prvo mesto na "Uskršnjem turniru u malom fudbalu".Fenomenalna igra, odlične i neizvesne utakmice i aplauzi posmatarača bili su najbolji pokazatelj nastupa ove ekipe.Ekipa je nastupila u sastavu:

 44. Aca             45.Mrkalj    35.Stefan

 56. Stefan V.   75. Damjan                   

 50.Savčić         34.Veljko

 10. Sava          36. Nikola                                        

 71. Ogi            43. Djordje

 37.Uroš           46. Pera

KMF"21.oktobar" iz Kragujevca dao je svoj doprinos da tradicionalni "Uskršnji turnir u malom fudbalu" bude održan i ove godine na najbolji mogući način i u skladu sa predstojećim praznikom koji nam dolazi.Zadovoljni smo prikazanom igrom,maksimalnim zalaganjem i posebno primerenim ponašanjem učenika.Na najbolji mogući način su predstavljali OŠ"21.oktobar" i dali doprinos da ova sportska manifestacija  dobije na kvalitetu i protekne u duhu predstojećih praznčnih dana.Posebnu pažnju smo usmerili na to da primerenim ponašanjem, bez ijedne opomene i žutog kartona odigramo utakmice i da naš odnos prema protivnicima, sudijama,publici,organizatoriima... bude besprekoran.Te karakteristike će krasiti naš klub i u budućim vremenima, a na kvalitetu sportske igre kojom se bavimo radićemo ustaljeno i kontinuirano kao i do sada.

 

                        ..................................................................................................

Predhodno takmičenje...    "Mini turnir- maksi igra 2010."


Drugo mesto i srebrna medalja za učenike OŠ"21.oktobar" Kragujevac na upravo održanom turniru u malom fudbalu u novoizgradjenom SC "Kole" u Kragujevcu.

Konkurencija 2000. i 2001. godišta(3. i 2. razreda).

Sivu boju OŠ"21.oktobar"Kragujevac, na ovom takmičenju branilo je sledećih 16 učenika naše škole :

27.Stanko    31.Vlada

28.Bogdan   33.Luka

 

29.Andra      38.Savčić

30.Miša       10.Sava

16.Stefan     24.Marko

17.Gliga       25.Smolović

18.Ilija         20.Mihailo

 

72.Brana     6.Ilija

 

            ....................................................................................................................................